24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Burgemeester Geurtslaan 34C 6093 PS Heythuysen

Ongeacht je verzekeraar

Rouwdienst

Opbaren kan op allerlei plaatsen o.a. in een uitvaartcentrum, in het bejaardenhuis of rusthuis waar jullie dierbare verbleef voor overlijden of gewoon thuis in je eigen omgeving. Bij de laatste verzorging van jullie dierbare is het bijna altijd mogelijk om als naaste mee te helpen, je kunt en mag er altijd bij aanwezig zijn.

Een methode die gebruikt kan wordt bij een opbaring thuis is de Thanatopraxie oftewel lichte vorm van balsemen. Deze methode zorgt ervoor dat het ontbindingsproces tijdelijk wordt stilgezet. De uitvaartbegeleid(st)er kan uitgebreid uitleggen over de verschillende manieren van opbaren.

Doordat er allemaal persoonlijke elementen in het afscheid naar voren komen laat je het afscheid een weerspiegeling van je leven zijn.
De as die na 30 en 1 dag vrij komt mag thuis bewaard worden. De mogelijkheid bestaat verder om de as uit te strooien bij het crematorium of uitgestrooid worden op een locatie naar wens van de overledene. Men dient hier wel ten alle tijden toestemming voor de vragen.

Wilt je de as niet verstrooien is er de mogelijkheid deze in een urnenmuur te laten plaatsen. Er zijn regels aan verbonden. De uitvaartbegeleid(st)er kan hier meer over vertellenen indien nodig regelen.
Steeds meer worden er as-sieraden gekozen. Dan draagt je, je dierbare voortaan altijd dicht bij je.